Gietgoot U3: Lekkages aan zinken dakgoten voorkomen en repareren.

Weersinvloeden en andere oorzaken brengen na verloop van tijd slijtage teweeg aan zinken dakgoten. In veel gevallen leidt dit tot vervelende lekkages. Totale vervanging van de dakgoten is behoorlijk rigoureus, erg kostbaar en vaak niet nodig. Een bestaande goot kan namelijk eenvoudig en relatief goedkoop worden gerepareerd met een afdichtingsmiddel, zoals Gietgoot U3. Dit is een vloeibaar afdichtingsmiddel dat na uitharding een waterdichte, elastische, UV- en temperatuurbestendige en onderhoudsvrije afdichting vormt.

Producteigenschappen
Gietgoot U3 is een 2-componenten, zinkkleurig, elastisch reparatiemiddel met uitstekende vloei-eigenschappen. Verpakt in een handige mengbus die de voorbereiding voor de gebruiker eenvoudig maakt en het product vervolgens met een kwast gemakkelijk uitgesmeerd kan worden op de dakgoot.

De temperatuurbestendigheid ligt na uitharding tussen -50 en +100 °C. De zilvergrijze kleurstelling met zijdeglans werkt daarbij warmte reflecterend. Slechts 3 uur na het aanbrengen is Gietgoot U3 al regenbestendig. Het tijdig behandelen met Gietgoot U3 voorkomt verdere aantasting en ook het schoonmaken wordt gemakkelijker omdat het vuil niet aan de oppervlakte hecht.

Patina op zinken dakgoten
Zink vormt bij contact met de buitenlucht een patinalaagje ter bescherming van het zink. Gietgoot U3 gaat een verbinding aan met deze patinalaag en dit is daarom een vereiste voor een goede hechting. Het oppervlak van nieuwe zinken dakgoten bevat nog niet voldoende patina of zijn ‘af fabriek‘ voorzien van een kunstmatige beschermingslaag. Hierdoor kan Gietgoot U3 zich niet volledig hechten.

Na aanbrengen en uitharding van Gietgoot U3 is de zinken dakgoot voorzien van een waterdichte, elastische, UV- en temperatuurbestendige en onderhoudsvrije afdichting. Gietgoot U3 maakt tijdrovende, ingewikkelde reparaties overbodig.

Wilt u zien hoe eenvoudig de verwerking is, bekijk dan de video op ons YouTube kanaal.

Voor meer productinformatie klik hier.

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken