RBA 3010 – Lijm voor decoratieve wandbekledingsmaterialen

In hoog tempo worden nieuwe wandbekledingsmaterialen zoals steenpanelen, natuursteenfineer, rollbeton etc., op de markt aangeboden. De behoefte aan een geschikte lijm die in dit segment breed toepasbaar en verwerkbaar is werd hierdoor steeds groter. Frencken heeft specifiek hiervoor een oplosmiddelvrije lijm ontwikkeld: RBA 3010.

Vaak worden er eerst nieuwe materialen door diverse ontwikkelaars en designers gelanceerd en rijst pas na de introductie de vraag; wat is nu de beste manier of de beste lijm om het product te verwerken?

Dit is iets waar tijdens de ontwikkeling van een nieuw materiaal niet voldoende bij stilgestaan wordt en vaak moet de ontwikkelaar of de leverancier het antwoord schuldig blijven. Direct gevolg hiervan is dat de uiteindelijke verwerker naar beste eer en geweten zelf proefondervindelijk probeert vast te stellen welke lijm de meest geschikte is. Soms met succes, maar helaas leidt dit in praktijk vaker tot teleurstellingen dan tot successen. Dit is het moment waarop de verwerker teneinde raad en vaak onder tijdsdruk van deadlines naarstig op zoek gaat naar een oplossing direct bij de lijmfabrikant. De markt nauwlettend in de gaten houdend, heeft Frencken geconstateerd dat er geen eenduidige lijm is voor het verlijmen van een groot deel van het segment decoratieve wandbekledingslijmen.

Met name voor het permanent verlijmen van lichte wandbekledingsmaterialen met een maximaalgewicht van 10kg/m2, niet tot matig poreuze backing, harde en soepele materialen met een maximale dikte van 2mm, bijvoorbeeld:
• Steenpanelen (gemalen steen en gerecycled plastic gebonden met synthetisch bindmiddel), natuursteenplaten (natuursteenfineer gebonden met synthetisch bindmiddel)
• Rollbeton (fiberglas dragermateriaal met steenmeel)
• RollRost (fiberglas dragermateriaal met het uiterlijk van geoxideerd staal)
• “Beton”panelen (gemalen mineralen gebonden met synthetisch bindmiddel)
• Houtfineerpanelen (al dan niet bewerkt of verbrand aan de oppervlakte)
• Decoratieve panelen uit gerecycled plastic

Met de lancering van RBA 3010 brengt Frencken een nieuwe lijm voor decoratieve wandbekledingsmaterialen. RBA 3010 laat zich met behulp van een fijngetande lijmkam zeer makkelijk verticaal verwerken. Door de licht zelfklevende eigenschap van de lijm is een snelle plaatsing gegarandeerd waarbij de mogelijkheid tot correctie van de verlijmde delen niet uit het oog verloren is gegaan.

Aan de slag met een oplosmiddelvrije wandbekledingslijm die EC1+ label (zeer emissie-arm) heeft. Klik hier voor de complete artikelinfo van RBA 3010.

Hoe decoratieve wandbekledingsmaterialen verlijmd worden? Bekijk de vlog over RBA 3010!

Picture: Rudolf Ostermann GmbH, Bocholt Germany

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken