Kozijnenlijm voor kozijnen én ramen

Kozijnenlijm 0819 SLS blijkt de betere oplossing voor het verlijmen van ramen te zijn.

SHR heeft aangetoond dat raamverbindingen verlijmd met Kozijnenlijm, sterker zijn dan verbindingen die met de KOMO gekeurde D4 PVAC lijmen verlijmd zijn. Na vergelijkend onderzoek heeft men geconcludeerd dat raamverbindingen verlijmd met Kozijnenlijm 0819 SLS een hogere momentbelasting op kunnen nemen dan de referentiewaarde (standaard raamverbindingen met PVAC lijm). Dit nieuwsfeit is vervolgens door de SKH samengevat in een Beoordelingsgrondslag: de BGS-014. Daarmee is de kwaliteit van het lijmsysteem zeker gesteld.

Hiermee voldoet Kozijnenlijm 0819 SLS aan de eisen ten behoeve van verbindingen in ramen overeenkomstig BRL 0801 ‘Houten gevelelementen’. De test is geldig voor alle (niet-gemodificeerde) houtsoorten waar de Kozijnenlijm voor goedgekeurd is.

Dit resultaat opent deuren voor de timmerfabrikant.
Timmerfabrikanten kunnen nu zowel kozijn- als raamverbindingen verlijmen met Kozijnenlijm 0819 SLS. Het is niet meer nodig om met twee lijmsystemen te werken. Dit voordeel is het grootst bij producenten die werken met lijmrobots.

Klik hier voor de complete productinformatie van Kozijnenlijm.

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken