Parketlijmen met extreem lage emissie uitstoot: EC1

Frencken is voortdurend op zoek naar innovaties, dit leidt niet alleen tot kwalitatief hoogstaande producten maar ook tot unieke ecologische verbeteringen in haar producten. Voorbeelden van deze ecologische verbeteringen zijn producten die voorzien zijn van het EMICODE® EC1 PLUS keurmerk. Maar wat houdt dit keurmerk nu exact in?

EMICODE®
De EMICODE beschrijft de emissie-eigenschappen van verschillende bouwmaterialen waaronder onder andere voor lijmen voor vloeren.
Er zijn drie klassen, aflopend in uitstoot:
• EMICODE® EC2 (Lage emissie-uitstoot)
• EC1 (Zeer lage emissie-uitstoot)
• EC1 PLUS (Extreem lage emissie-uitstoot)

Alleen producten die aan de strengste emissie-eisen voldoen, worden ingedeeld in de hoogste klasse: EMICODE® EC1 Plus.
De producten worden getest bij de GEV (Gemeinschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoffe). De testen worden uitgevoerd met uiterst gevoelige laboratoriumapparatuur en gestandaardiseerde testprocedures. Bij deze testen kunnen zelfs de kleinste sporen van vluchtige organische stoffen (VOC) in de lucht worden geïdentificeerd en gekwantificeerd. Aan de hand van de resultaten mag de fabrikant een van de codes voeren. Testen worden periodiek herhaald zodat de kwaliteit continue gemonitord wordt en gewaarborgd is.

De Emicodes bieden consumenten, vakmensen en architecten onafhankelijk en getoetste informatie over de emissie klassen van producten. Producten met EC1 PLUS code bieden de best mogelijke bescherming voor verwerker, opdrachtgever en gebruiker.

Parketlijmen P-E75 Plus en 2K P-U70 zijn voorzien van het EC1 PLUS Label.

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken