Parket verlijmen op harde vloerbekleding: eerst reinigen

Bij het verlijmen van parket op een bestaande harde vloerbekleding is het noodzakelijk de bestaande vloer eerst goed te reinigen/ontvetten en te ontdoen van onderhoudsmiddelen zoals bijvoorbeeld oude was-, en polishlagen.

Het belang van een goede reiniging
Onderhoudsmiddelen, nano-coatings, polish- en/of waslagen die in onzichtbare dunne filmlagen aanwezig zijn beschermen de harde vloerbekleding. Door gebruik van deze producten vormt zich een hoogglanzende en beschermende laag met een water- en vuilafstotende werking of dringen onderhoudsmiddelen/coatings de oppervlakte binnen. Zo worden ze één met de structuur waardoor vloeistoffen niet meer kunnen indringen en vuil, vet en schimmels niet langer kunnen hechten. Juist deze eigenschappen voorkomen ook een goede hechting van (parket)lijmen.

Net zo goed als water geen kans krijgt om in te dringen in de ondervloer zullen ook lijmmoleculen niet kunnen indringen in de poriën van de ondergrond. Hierdoor wordt de ‘mechanische hechting’ van de lijm sterk gereduceerd. Het feit dat door behandeling(en) van de harde vloerbekleding aan de ondervloer geen vuil aan de oppervlakte hecht is ook direct de reden waarom lijmen minder of zelfs niet hechten aan de ondergrond. Het is daarom noodzaak om zoveel mogelijk van de (niet of nauwelijks visueel waarneembare) onderhoudsmiddelen van de harde vloerbekleding te verwijderen alvorens hierop een nieuwe vloerbekleding te gaan verlijmen.

Floor deep cleaner kan gebruikt worden voor het voorbereiden/reinigen van alle harde vloerbekledingen zoals keramische vloeren, geglazuurde of ongeglazuurde tegels, natuursteen, marmer, travertin, terrazzo etc. voorafgaand aan het plaatsen van parketvloeren.

Klik hier voor de complete artikelinfo van Floor deep cleaner.

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken