Hout- en randsealer

Voorkom vochtindringing en verleng de levensduur van hout & plaatmateriaal.

Om vochtindringing te voorkomen en de levensduur van hout en plaatmateriaal te verlengen, moeten de gezaagde kanten en kopshout voorzien worden van een randsealer of houtsealer. Beide sealers zijn een gebruiksklaar 1-component systeem, hebben een hoog afdichtend vermogen, zeer korte verwerkings- en droogtijden en toepasbaar in combinatie met de meest voorkomende laksystemen. Beide sealers hebben een goed indringend vermogen, geven een goede bescherming tegen indringing van vocht en voorkomen delaminatie, zwelling en houtrot. Beide sealers zijn getest en uitstekend bevonden door SHR en SKH, volgens BRL 08-01 (SKH publicatie 04-01 ‘Beoordelingsgrondslag voor afdichtingsmiddelen voor de timmerindustrie’).

Test: vurenhout 24 uur in een rode vloeistof ondergedompeld:

 

 

 

 

De test geeft na 24 uur een overduidelijk resultaat aan. Bij vurenhout, waarbij geen sealer aangebracht is, is de rode vloeistof binnengedrongen. Door het aanbrengen van Houtsealer wordt het binnendringen van vocht voorkomen. Randsealer op de zaagzijde van plaatmateriaal geeft hetzelfde resultaat.

Randsealer is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van de (zaag-)zijden van onbehandeld plaatmateriaal zoals watervaste (garantie-)multiplex, triplex, betontriplex, alsmede prefab dakbeschot en boeiboorden. Aan te brengen met een kwast of roller. Door de lage viscositeit is deze sealer tevens verspuitbaar.

Houtsealer is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van hout en houtachtige materialen. Uitstekend geschikt voor zaagzijden van zowel kops- als langshout o.a. bij kozijnen, deuren en laagreliëf dorpels. De hoge viscositeit zorgt voor een gegarandeerde laagdikte bij het aanbrengen, ook op gebroken kanten. Aan te brengen met een kwast of roller.

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken