Gepoedercoat metaal verlijmen

Oppervlaktespanning is doorgaans vast te stellen door een druppel vloeistof op het oppervlak aan te brengen. Bij een lage oppervlaktespanning blijft de druppel relatief bol staan. Bij een hoge oppervlaktespanning vloeit de druppel uit.

Vele kunststoffen en gepoedercoate metalen hebben de eigenschap dat ze een lage oppervlaktespanning hebben waardoor ze moeilijk of zelfs niet te verlijmen zijn. Door gebruik te maken van een adhesie promotor zullen deze materialen beter te verlijmen zijn. Surface Activator is een hechtingsverbeteraar en ontvetter in één. Door behandeling met Surface Activator ontstaat een betere hechting tussen de lijm of kit (MS, Hybride, SMP, ….) en de doorgaans moeilijk te verlijmen niet-poreuze materialen zoals bijv. kunststof, metaal, glas, gepoedercoat metaal etc.

Verwerking
Surface Activator aanbrengen met een schone en bevochtigde doek of reinigingspapier. Werk steeds met een zuivere doek om vervuiling van het oppervlak te vermijden. Vervang de doek of het papier meteen als deze zichtbaar vuil wordt. Breng aan volgens de Wipe on – Wipe off methode. Dit wil zeggen dat slechts met één beweging in één richting wordt gewerkt. Na aanbrengen de ondergrond voldoende laten drogen alvorens de lijm aan te brengen (± 5 minuten). De verlijming dient binnen 8 uur na aanbrengen van Surface Activator uitgevoerd te worden.

Testresultaten
Deze tonen de voordelen aan van Surface Activator in combinatie met doorgaans moeilijk te verlijmen niet-poreuze materialen zoals bijv. kunststof, metaal, glas, gepoedercoat metaal etc.

 

De testen zijn uitgevoerd op de substraten (materialen) aluminium, metaal en kunststof. De grafiek geeft duidelijke verschillen in afschuifsterkte aan bij het verlijmen van de substraten met UniCol Lijmkit. Het gebruik van Surface Activator zorgt in alle gevallen voor een (significante) verhoging van de afschuifwaarde.

 

 

 

 

 

 

De toegevoegde waarde van Surface Activator is afhankelijk van de eisen die gesteld worden aan de verbinding, het substraat en de toepassing. Een test is dan ook noodzakelijk. Wanneer er geen testmogelijkheden zijn kunt u Frencken om advies vragen en/of de test uit laten voeren door de substraten op te sturen met vermelding van de specifieke eisen die aan de verbinding gesteld worden.

 

 

Bekijk hier onze vlog over Surface Activator

Klik hier voor de complete productinformatie

Recent Posts
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken