Frencken is specialist in
lijmen voor de professional

Als afstudeeropdracht voor hun opleiding aan het HMC in Amsterdam hebben Lisa en Anne Zegers gekozen om de zeilboot ‘de Coquina  na te bouwen. Deze boot is ontworpen in 1889 door niemand minder dan ontwerper Herreshoff.  Hij wordt door velen gezien als één van de beste bootontwerpers die ooit bestaan heeft. De boot wordt vanuit oorspronkelijke ontwerp van scratch af aan opnieuw opgebouwd.  Hetzij met nieuwe kennis en inzichten.

Bijzondere projecten en producten en vooral bijzondere mensen

Voor dit specifieke project is gezocht naar een bijzondere lijm. Op aanraden van hun vader en na enkele proefverlijmingen is uiteindelijk gekozen voor de ConstruCol HV45.

Lisa & Anne: “We werken graag met deze hybride lijm. De lijm voldoet aan alle eisen die wij stellen, zoals watervast D4, is isocyanaatvrij, heeft een vullend en afdichtend vermogen, fixeren is voldoende, is gemakkelijk te verwerken en heeft een hoge eindsterkte. Veel medestudenten informeren bij ons over deze lijm en zijn inmiddels ook enthousiast geworden.

Passie voor jachtbouw

De mensen van Frencken hebben Lisa en Anne op het hout- en meubileringscollege in Amsterdam bezocht. Het was een waar genot om de boot in wording te bekijken. Een mooi stuk vakwerk. Maar nog belangrijker en inspirerend is de passie die beide zussen hebben voor het werken met hout in het algemeen. Voor de mensen van Frencken die dagelijks bezig zijn met chemie, optimaliseren van processen, commerciële trajecten, het voldoen aan normen en keurmerken en het geven van lijmadviezen was dit een eye-opener. Hout is, ook voor de aankomende generatie vakmensen, een mooi materiaal waar bijzonder objecten mee gemaakt kunnen worden.

De zussen houden een blog bij over hun project.

bijzondere_projecten_Lisa_Anne_1_800_700
bijzondere_projecten_Lisa_Anne_2_800_700
Contact met Frencken

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken